Burn-Out cursus

Hoe je het meeste plezier uit de opgaven haalt

Tip 1.

Het is een goed idee om een dagboekje voor jezelf bij te houden gedurende de periode dat je in deze online omgeving bent. Je kunt zo je eigen voortgang monitoren. Bij de opgaven is een mogelijkheid om je antwoorden op te slaan, maar je weet maar nooit of je altijd op de goede knoppen drukt…Je kunt wel altijd overnieuw beginnen.

Tip 2.

Wanneer je een vraag hebt afgerond, is er altijd de mogelijkheid om weer opnieuw te beginnen. Pas wanneer alle lessen zijn afgerond, zal je een eindbericht krijgen. Dan ben je afgezwaaid. Neem de tijd om alles op je gemak te doen en te herhalen.

Tip 3.

Alle antwoorden zijn goed! Veel plezier!

Module 1: Ontspannen & Uitrusten


Deze module is bedoeld om ontspanning te vinden. In de eerste fase van je burn-out het allerbelangrijkst. Herstellen van alle stress die je hebt. Uitrusten en niet te veel prikkels meer.

Duidelijke informatie, gewoon hoe het zit. Die kun je ook eventueel delen met de mensen om je heen. Zodat ze weten wat er met je aan de hand is zonder dat je het steeds uit hoeft te leggen.

Plus een reeks fijne oefeningen om te doen. Deze oefeningen kun je eigenlijk altijd blijven doen. Voldoende ontspannen is ten alle tijde belangrijk.

Lessen

Tips voor gezonde ondersteuning Ademhaling Geleide meditatie: Soul Retrieval 7 pijlers voor een goede gezondheid Stress is je vriend

Module 2: Wie ben ik & Hoe kom ik hier


In deze module ga jij op onderzoek uit naar jouw roots. Deze immers hebben jou gevormd en gemaakt wie jij bent.

Je karakter en de onderliggende dynamieken van jouw familiesysteem hebben grote invloed op jouw waarden en normen. Vaak heb je zelf niet eens in de gaten waarom je bepaalde beslissingen neemt of waarom je reageert zoals je reageert.

Jouw onderbewustzijn regelt meer dan je denkt. Leer in deze module hoe je hier meer grip op krijgt.

Lessen

Emotioneel Genogram Jij en je brein – stand van de wetenschap Eigenschappen die tot burn-out leiden Technisch leesvoer. Wat is er met je aan de hand?

Module 3: De ander & Jouw grenzen


In deze module krijg je een belangrijke oefening te doen. Je gaat uitpuzzelen wat jouw kernwaarden zijn. Wanneer je dat echt goed weet, kun je dat onderzoek ook doen naar de omgeving waar je in bent. (werk of privé). Strookt dat?

Kan het zijn dat je erg hard moet werken om je te voegen naar de kernwaarden van de organisatie waar je werkt? Of naar de mensen waar je mee leeft?

Het is van groot belang het verschil goed te maken tussen jou en de ander en je grenzen goed aan te geven. Dat leer je hier.

Lessen

Kernwaarden Loslaten (voor perfectionisten) Nee zeggen

Module 4: Jij & Jouw toekomst


Begin met deze module als je merkt dat je alweer voorzichtig wat plannen begint te maken.

Met jouw nieuwe inzichten kun je babystapjes gaan maken richting toekomst. Met je grote teen voelen hoe de temperatuur van het water is en natuurlijk pas springen als het ècht kan.

Onderzoek heel bewust jouw blokkades en valkuilen. Signaleer op tijd en stuur op tijd bij. Het hoeft niet perfect!!

Lessen

10 oefentips om weer onder de mensen te komen Jij mág plezier hebben in je werk

Module 5: Back-up & verder


Er komt een dag (heus) dat je weer verder kunt. In het begin is dat nog heel spannend. Ga je hetzelfde werk weer doen of heb je een nieuwe werkkring gevonden? Misschien ben je zelfs wel voor jezelf begonnen.

Vergeet nóóit meer wat jouw lessen waren in de periode van burn-out.

Vind hier tips voor inspiratie om het nieuwe te omarmen en vast te houden. Veel geluk!

Lessen

Een 'hick-up' met een ander Eerste hulp oefeningen bij plotselinge stress Een gesprek voeren in alle rust Evalueer jezelf